De ce sunt mai bune hotelurile din Bulgaria ?

Hoteluri Bulgaria

Sunt hotelurile bulgaresti mai bune din punct de vedere al serviciilor turistice decat cele din Romania ?

De ce sunt hotelurile din Bulgaria mai bune ?

In acest articol vom discuta de un singur element si vom incerca sa-l analizam in detaliu pentru a intelege cat mai exact situatia.

Incepem analiza cu subiectul care ii arde cel mai rau pe romani : serviciile de masa.

Pe o destinatie de litoral in general este recomandat sa oferi servicii de masa complete, pentru ca turistii au venit in vacanta pentru relaxare, plaja, soare si mare.

In cazul Romaniei nu ai motive sa parasesti plaja, litoralul si hotelul pentru excursii optionale. Oferta excursiilor optionale si modalitatile de petrecere a timpului liber sunt destul de modeste.
In cazul litoralului romanesc servirea mesei (pranz si cina) la diferite terase poate deveni o intreaga aventura plus pretul ridicat pe fiecare masa. Chiar daca servesti in sistem de autoservire si poti vedea mancarea pe care o comanzi, poti avea surprize de la ce gasesti in farfurie si la ce te asteptai sa fie. Ai sanse destul de mari sa te scoli flamand de la masa si cu gaura in buget.

Exista hoteluri pe litoralul romanesc unde poti servi masa in sistem demipensiune (mic dejun si cina). Insa cina se serveste in sistem a`la carte(la portie). Asta inseamna ca poti servi doar ce ti se pune in farfurie fara posibilitatea de-a alege, iar daca ai posibilitatea de-a alege poti alege dintre 2-3 variante de meniuri.

In sistemul bulgar de servire vorbim de all inclusive in sistem bufet unde poti alege dintr-o varietate larga de preparate culinare, fara sa ai parte de surprize neplacute, pentru ca mananci doar ceea ce iti place, chiar daca ai luat si mancaruri care la inceput pareau interesante. De asemenea poti manca cat vrei si ce vrei din toata gama de produse. Nu exista posibilitatea sa te scoli flamand de la masa. Cu siguranta vei gasi cel putin cateva preparate pe gustul tau.

Intr-un viitor articol vom scrie despre strategia de servire a mesei in sistem all inclusive astfel incat sa te poti bucura cu adevarat de bucatele servite.

Ceea ce face cu adevarat diferenta intre cele 2 sisteme de servirea a mesei il reprezinta bauturile .

Pe litoralul romanesc bauturile se platesc. Acestea avand in majoritatea cazurilor preturi prohibitive, de restaurant. Ceea ce inseamna ca ai sanse mari sa mananci fara sa iti poti permite un pahar de vin, bere sau suc pentru copii.

In sistemul bulgar de masa: bauturile racoritoare si alcoolice se pot servi gratuit la barul din restaurant, foarte multe hoteluri lasand la liber servirea turistilor cu bauturi. Acestia putand sa-si aleaga si sa-si puna singuri bauturile alcoolice si racoritoare in pahare. Cocktailurile pot fi comandate in barul restaurantului deasemenea gratuit .

Calitatea bauturilor servite este de calitate slaba si asemanatoare pentru cele 2 destinatii turistice .

Pe litoralul romanesc sunt foarte putine hoteluri ce ofera servicii de masa all inclusive.

Un alt element important il reprezinta mesele intermediare.

Se poate intampla pentru ca esti in vacanta sa nu reusesti sa ajungi la micul dejun pana in ora 10.00 . Se poate intampla sa intarzii la pranz si la cina.

In sistemul de masa din Romania daca ai pierdut una dintre mese poti doar sa ai rabdare pana la masa urmatoare.

Sistemul  All Inclusive in hotelurile din Bulgaria.

In sistemul de masa All Inclusive ce-l gasim peste tot inclusiv in Bulgaria exista posibilitatea de mese intermediare. Chiar daca ai pierdut micul dejun poti servi cateva sandvisuri ,cafea, lapte, ceai plus alte preparate culinare. Nu este o masa la fel de bogata precum micul dejun, dar indestulatoare.

In intervalul 14-17 poti servi inghetata, pizza, cartofi prajiti, frigarui si alte preparate.

Hotelurile din Bulgaria prin sistemul de all inclusive reusesc sa tina clientii aproape de hotel, reusesc sa-i fidelizeze pe cei ce le trec pragul, reusesc sa creeze o experienta placuta oferind o masa diversificata de preparate culinare.

Hoteluri din Bulgaria All Inclusive

Hoteluri din Bulgaria All Inclusive

 

Structured Data, Review
Title: De ce sunt mai bune hotelurile din Bulgaria ?
Reviewed by Tomis Travel on Mar 7
Rating: 5.0
Summary: Cat de bune sunt hotelurile din Bulgaria
Description: O analiza asupra hotelurilor a doua destinatii : Romania si Bulgaria

Leave a Reply