Tipuri de reduceri aplicate de hotelurile de pe litoral ?

Reduceri Timpurii Vacanta Bulgaria Litoral

De multe ori asta este intrebarea care o avem cu totii cand vedem preturi mari atunci cand ne asteptam sa vedem un pret mic .

Ce tipuri de reduceri au hotelurile de pe litoralul bulgaresc ?

Fiecare hotel are propria strategie de reducere. Vom incerca sa prezentam fiecare strategie in parte pentru a intelege cat mai bine fenomenul turistic si cum gandesc hotelierii.

Strategia de pret pleaca in primul rand de la reduceri . Ce reduceri ofera hotelierii bulgari ?

Sunt in principal 2 tipuri de reduceri .

Tipuri de Reduceri : Early Booking si Nopti Gratuite

1)Reducerea Early Booking Bulgaria -iti platesti in avans vacanta si hotelul iti ofera o reducere  intre 10-30% depinde de hotel si de perioada in care ai facut rezervarea.

Regula este : cumperi acum, platesti acum si mergi in vacanta. Aceasta strategie  Early Booking am prezentat-o intr-un articol anterior. In principal aceasta reducere se aplica pentru intreaga perioada de sejur din luna mai pana in octombrie, sunt doar 2 hoteluri care nu accepta in perioada de varf de sezon tarife cu early booking

La acest tip de reducere gasim mai multe variante, sa le spunem cazuri particulare.

a) rezervi acum – platesti acum si mergi in vacanta – dar poti rezerva chiar si o noapte de cazare.  Poti rezerva  oricate nopti doresti nu esti conditionat de o perioada minima de cazare

b) rezervi acum minim 3,4,5,6,7 nopti – platesti acum si mergi in vacanta. In aceasta situatie iti este impusa o perioada minima de cazare. Sunt hoteluri care solicita 3 nopti, 5 nopti sau chiar 7 nopti de cazare.

2) Reducerea Nopti Gratuite  –  rezerva o perioada minima de cazare si hotelul iti da bonus 1-2  nopti gratuite

Regula este – rezervi acum, platesti mai tarziu si mergi in vacanta. Cu acest tip de  reducere ne intalnim la capetele de sezon, in lunile mai si iunie –  septembrie si octombrie. Aceast tip de reducere nu te obliga sa rezervi acum si sa platesti acum, regula este sa iti alegi perioada de vacanta in zona capetelor de sezon. In principal la inceput si final de sezon hotelurile nu sunt ocupate 100%, gradul de ocupare este in general undeva la 70-75%. Hotelierii isi permit in aceasta situatie sa ofere discount o noapte sau doua nopti in plus de cazare .

Noptile gratuite sunt sub forma platesti 5 si stai 7 nopti sau platesti 6 si stai 7 nopti .

3) Combinatie intre Early Booking si Nopti Gratuite - este o combinatie intre cele doua tipuri de reduceri, dar se aplica conditii din ambele  tipuri de reduceri .

Regula este – rezervi acum – platesti acum si pleci in vacanta.

Detaliat regulile acestui tip de reducere sunt .

Regula Early booking- rezervi acum si platesti acum .

Regula Nopti Gratuite – stai o perioada minima de cazare si primesti 1-2 nopti gratuite. Perioada de cazare este in zona capetelor de sezon .

Altfel spus : Rezervi acum – Platesti Acum- Mergi in vacanta un minim de nopti intr-o anumita perioada si vei plati 5 nopti cu reducere si vei sta 7 nopti .

Vom lua spre analiza pentru a explica Hotel Tintyava Park 3* .

Tariful standard pentru 7 nopti de cazare in perioada 19-26 mai cu masa All Inclusive 2 persoane in camera dubla : 373 euro .

Varianta cu Early Booking 20% –  7 nopti in perioada 19-26 mai cu masa All Inclusive 2 persoane in camera dubla : 304 euro

Varianta combinata Early Booking 20 % cu Nopti Gratuite platesti 5 si stai 7 nopti in perioada 19-26 mai cu All Inclusive 2 persoane in camera dubla  : 226 euro

Rezulta din acest exemplu ca alegand varianta a treia, ai de fapt o reducere de 35 %, platesti cu 147 euro mai putin fata de tariful standard.

Discountul de 147 euro l-ati obtinut pentru ca v-ati facut planul de vacanta in luna februarie, cu 3 luni mai devreme. Aceasta reducere daca o raportam in procente la un an de zile inseamna o dobanda de 157 % .

De aceea in aceasta perioada este recomandat sa urmariti reducerile si sa va faceti planurile de vacanta.

Tipuri de reduceri Early Booking Nopti Gratuite

Tipuri de reduceri Early Booking Nopti Gratuite

 

Structured Data, Review
Title: Tipuri de reduceri aplicate de hotelurile de pe litoral ?
Reviewed by Tomis Travel on Feb 11
Rating: 5.0
Summary: Ce tipuri de reduceri hoteliere exista ?
Description: Intr-un articol detaliat vorbim despre cele 2 reduceri prezentate de hotelierii bulgarii pentru litoralul Marii Negre.

2 comments

Leti Benza
februarie 11, 2014
cu optiunea de 20% reducere, 2 persoane camera dubla tot inclus, costul pt perioada 10-17 aprilie este cit? tot 226 euro?
Răspunde
    Tomis Travel
    februarie 11, 2014
    Buna Leti, In perioada 17-20 aprilie este Pastele si sunt alte tarife. Avem adresa ta de email si iti trimitem pe email oferta de Paste. Raspunsul la intrebarea ta este : in perioada de Paste nu se aplica aceste reduceri.
    Răspunde

Leave a Reply