Cum mancam in sistemul de masa All Inclusive ?

Sistem All Inclusive

Cum trebuie sa mancam in sistemul de masa All Inclusive ?

Alegem de multe ori hoteluri cu masa all inclusive pentru a avea o vacanta reusita, pentru a scapa  de stresul  servirii meselor.
In sistemul all inclusive avem servire in sistem bufet si de multe ori nu suntem multumiti de masa servita. Nu intelegem nimic din masa ce am servit-o. Ne sculam plini si plecam din vacanta cu multe kilograme in plus. Bucatele servite nu ni s-au parut delicioase.

Sistemul de masa all inclusive cu servire in sistem bufet poate crea unele neplaceri atunci cand nu avem o strategie de servire a mesei. In principal trebuie sa avem cateva reguli clare in momentul in care servim masa in sistem all inclusive.

In general apreciem mancarea, preparatele culinare si gustul lor atunci cand suntem serviti la masa . Atunci cand suntem relaxati si asteptam sa fim serviti reusim sa ne bucuram de gustul lor. Atunci cand mergem la un restaurant si stam o ora comandam maxim 2 feluri de mancare : un fel principal si desert + o bautura alcoolica sau racoritoare.  Daca participam la un eveniment ce se desfasoara pe o perioada mai lunga de timp atunci suntem serviti cu 3-4-5 feluri de mancare.

Regulile nescrise de servire a mesei in regim All Inclusive.

Sistem All Inclusive

Sistem All Inclusive

Atunci cand intram in restaurant daca suntem in doi, unul se va aseza la coada unde sunt prezentate felurile principale, iar celalalt va cauta o masa, in principiu mai departe de fluxul de turistilor pentru a putea sa te bucuri in liniste de masa.
Daca nu vrem sa stam la coada atunci e recomandat sa intram in restaurant in a doua parte a timpului de masa. Daca pranzul este intre 12.00-14.00, sa ajungem in restaurant dupa ora 13.00.

Atunci cand servim masa in sistemul all inclusive principiul de baza este sa incercam sa ne oprim la un preparat principal, o salata, un aperitiv si un desert.
In principal in restaurantele in sistem all inclusive sunt  2 cozi, o coada principala in zona felurilor principale de mancare si o coada in zona salatelor si a aperitivelor.

O persoana se deplaseaza in zona salatelor si a aperitivelor, de obicei in aceasta zona coada este formata maxim din 1-2 persoane. Aceasta persoana aduce tacamurile la masa si bauturile. Bauturile se gasesc in zona de bar a restaurantului. La unele hoteluri gasiti  tacamuri la masa daca sunteti primii care ajungeti la masa respectiva.

Daca ajungeti  in a doua parte a timpului de masa nu veti gasi tacamuri, cu siguranta cineva a stat la acea masa si nu se completeaza cu tacamuri noi pe mese de catre personalul restaurantului. Acestia se ocupa in principal cu debarasarea si curatarea meselor.

Cea de a doua persoana trebuie sa aleaga cate un meniu principal pentru cele 2 persoane. Alegerea meniului principal trebuie sa se bazeze pe un principiu clar. Ce fel de carne doriti sa serviti la masa : peste, porc, vita sau pui. O combinatie de mai multe carnuri la aceeasi masa nu este recomandata. Ideea este alegerea unui singur fel de carne la o masa. La urmatoarea masa se poate schimba tipul de carne ales. Apoi se poate merge in zona dulciurilor si a fructelor pentru a alege un desert. Noi va recomandam sa alegeti mereu un fruct in detrimentul dulciurilor.

In momentul de fata va puteti aseza la masa si sa mancati relaxati pentru ca ati ales intr-un timp rapid, organizat si fara multe drumuri prin restaurant bucatele dorite.

Important este sa reusiti sa mancati fara sa va ridicati de la masa pentru ca ati uitat ceva sa aduceti.

Dupa masa noi va recomandam sa faceti o plimbare usoara prin statiune .

In acest articol am evitat prezentarea situatiilor negative ce le gasim in restaurantele cu regim all inclusive.

Speram ca recomandarile noastre sa va ajute intr-o viitoare vacanta in crearea unei strategii de servire a mesei in sistem all inclusive.

Structured Data, Review
Title: Cum mancam in sistemul de masa All Inclusive ?
Reviewed by George on Mar 9
Rating: 5.0
Summary: Recomandari de servire masa All Inclusive
Description: Vezi cateva recomandari de servire a mesei in sistem all inclusive.

Primul comentariu

Leave a Reply